lauantai 3. toukokuuta 2008

6. tehtävä: ääntä ja kuvaa

Toivottavasti hieman normaalia pidempi tauko tehtävien välillä ei ole sammuttanut kirjoitusvirettä! Kuudes tehtävä tulee tässä:

Millaisia ovat ne äänet ja kuvat joilla haluaisitte kertoa imetyksestä? Voit listata niitä ihan pelkkänä listana tai kertoa omin sanoin millaisen lyhytelokuvan, kuunnelman tai sketsin kirjoittaisit imetysteeman ympärille.

8 kommenttia:

  1. Aika hankala aihe... Lähinnä tulee mieleen välähdyksiä; pimeää josta kuuluu rääkynää ja sitten ähinää, tuhinaa, lussutusta ja äidin hiljaista supatusta tai jotain vastaavaa. Pitääpä miettiä lisää.

    Yksi ihanimmista imetyspromovideoista löytyy YouTubesta hakusanoilla "La Teta". Ja tähän mennessä ehkä kaunein imetyskuva on Nan Goldinin ottama kuva, jossa äiti imettää taaperoa kylpyammeessa. Kuvassa on aivan ihana tunnelma, sitä jää vain tuijottamaan... Valitettavasti sitä ei ole saatavilla korttina (ei ainakaan Kiasmassa ollut), joten omaksi sitä en saanut.

    VastaaPoista
  2. Hiukan hankalalta minustakin ensin tuntui, mutta sitten lyhytelokuva alkoi elää mielessäni ja tänään sain sen puettua sanoiksi. Lisää tekstiä blogissani, tuli taas vähän pitkä sepustus...

    VastaaPoista
  3. Kuva:kamala määrä naisia imettämässä lapsiaan ihan vauvasta taaperoon.
    Tämä saisi ainakin minussa aikaan imettämisen positiiviset ajatukset. Myös ehkä haasteet, koska ainakin oma lapsemme imee nykyisin jo pystyasennossa istualtaan. Tosin voi olla haasteellinen toteuttaa. Tai sitten jos ei kuvana, niin livenä jossain paikassa x missä muutkin näkisivät imettäjät.

    Ääni: äiti juttelemassa imevälle lapselleen tai lapsen ääntelyä imiessä.
    Ainakin itse pidän siitä äänestä, mitä lapseni tuottaa imiessään ja hänelle on mukava jutella lempeällä äänellä.

    Outi

    VastaaPoista
  4. Aivan ne lähiäänet. Ääni kun maito suhisee tiehyistä suuhun, vauva imee, nielaisee, hengittää, imee, nielaisee, hengittää. Päästää irti.

    Päivän vanhan vää, ja rinta suuhun.
    Kuusiviikkoisen konsertit.
    Pari-kolmekuisen pitkät jutustelut! Niitä ensimmäisiä keskusteluja kaipaan. Vauva alkaa hymyillä ja ottaa katsekontaktia, ja sitten alkaa pitkät puheet. Se pieni aika siinä vastasyntyneiskauden ja kolmikuisen maailmaan kiirehtijän välissä, kun vauva alkaa vastata ja kuunnella, mitä äiti nyt tuumaa kun hän näin kokeilee jokaista kurkusta löytyvää äännettä!

    Huu. Haa. Ei niille ole kirjaimia.

    VastaaPoista
  5. Tuli mieleen kaksi teemaa:

    1. Lähiäänet äidin ja vauvan välillä, jolloin keskitytään vain heidän kahden symbioosiin ja keskusteluun. Äänet olisivat äidin hiljaista supatusta ja vauvan jokellusta sekä imuääniä.

    2.Imetystilanne julkisella paikalla; kahvilassa, lentokentällä, odotustilassa, ostoskeskuksen penkillä.. Tällöin lähiäänet sulkisivat imettävän ja imetettävän pois muusta ympäristöstä, ja ympäröivän tilan muut äänet ottaisivat vallan.

    Mulle kävi kerran niin, että olin lentokentällä, poika kiinni tississä. Olimme viimeisiä menossa koneeseen, yritin pitkittää pojan syömistä mutta hän ei päästänyt millään imuotetta irti. Sitten kuului kaiuttimista "matkustajat x ja xx, teitä odotetaan lähtöportilla.." Ei auttanut muuta kuin poika tississä kävellä koneeseen sisälle. Bisnesmiehiä nauratti. Mutta ko. kuulutus ja koko se tilanne ei kyllä varmaan koskaan unohdu!

    Katja

    VastaaPoista
  6. Vihdoin löysin aikaa kirjoittamiseen, joten blogistani löytyy nyt tehtävät 3-6.

    http://kattimus.vuodatus.net

    Marika

    VastaaPoista
  7. Minä kuvaisin äiti-vauva pareja muutaman päivän eri tilanteissa, sellaista seesteistä, dokumentin keinoja käyttävää lyhytelokuvaa varten. Imetystä kotona kaksin, perheen ja arkiaskareiden seassa, julkisesti, ystävien kanssa, harrastuksissa (vauvauinti, muskari, kerhot.). Elämänmakuinen imetysdokkari vaikka perhevalmennuksen käyttöön. Ääninä ne äänet, jotka ympäristössä kulloinkin on, rauhallisina hetkinä korostaisin imemisen ja hengityksen ääniä, joita käytettäisiin toisena raitana myös muiden kohtausten kanssa, kulkemaan mukana kaikissa tilanteissa taustaäänenä.

    VastaaPoista
  8. Arvasin tehtävän vaikeaksi, mutta aivan mahtavan hienoja, inspiroivia ja toteuttamiskelpoisia ideoita on kommentteihin ja blogeihin tullut:)

    Kukahan sen filmin/ne filmit toteuttaisi? Eihän se mikään mahdoton ajatus ole lainkaan, tarvitaan vain hyvä kässäri, sopivat tekijät, vähän apurahoitusta... Saan sen kuulostamaan niiiin helpolta;)

    VastaaPoista