keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Imetyskuvastoa

Gradu on irronnut räpylästä ja koneelta, nyt on aika irrottaa siitä palasia myös muille.

Gradua tehdessäni törmäsin koko ajan imetyskuvastoon, tässä joitain mielenkiintoisia linkkejä.

Baby Blues -sarjakuvan tuntevat useimmat. Imetystäkin sarjakuvassa käsitellään, ja joitain hauskoja imetysaiheisia strippeja on listattu äitiys- ja imetysvaatteita myyvän Motherwearin blogin kahdessa merkinnässä: osat 1 ja 2. Joulukuun 8. päivän strippi Nice shot! vuodelta 2007 pääsi graduun esimerkiksi.

Hathor the CowGoddess on myös monille tuttu. Gradussa esimerkkikuvana on metka strippi vuodelta 2005, mutta olisin voinut valita myös noin tuhat muuta. Hathor = Heather Cushman-Dowdee tekee äitiydestä ja vanhemmuudesta taidetta ja erityisen aktiivisesti hän on imetyksen asialla. Hänen lehmäjumalatarhahmonsa syntytarina on kerrottu Motherwearin podcastissa .

Kotimaista imetysjumalatar-supersankariaktivistia en löytänyt, mutta imetyksen innoittamaa taidetta kuitenkin. Katja Tukiaisen Nursing Diary -näyttely vuodelta 2005 on nähtävissä myös netissä. Rintapumppu-teos on mukana gradussa, siinä on jotain supersankaritarmaista!

Klassisemmista töistä on tietysti pakko mainita lukuisat Madonna del latte - maalaukset sekä aivan erityisesti ns. Roman charity - maalaukset, joissa tytär imettää sairasta isäänsä. Itseäni viehättävät myös vanhat veistokset, joista jotkut ovat hämmästyttävän eläviä. Kattava läpileikkaus imetysaiheiseen kuvataiteeseen löytyy Ted Greinerin galleriasta. Ted Greinerin Global Breastfeeding -nettisivut ovat myös tutustumisen arvoiset.

Gradussani on poimintoja blogissa julkaistuista imetysaiheisista teksteistä. Sellainen fiilis vähän jäi, että imetyksen sanoittamiselle voisi olla laajempaakin tilausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti